Skip to content
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mohli by sme povedať, že priemyselný internet vecí existuje už 50 a viac rokov, ale zatiaľ nenašiel miesto v rebríčku popularity. Senzory pripojené k počítačom, ktoré sa zameriavajú na lepšie zhromažďovanie meraní a ich zaznamenávanie na analýzu však nachádza svoje uplatnenie vo viacerých odvetviach. V súčasnom vývoji priemyselného IoT evidujeme niekoľko významných výhod, ktoré je možné zúročiť a ako je možné priniesť novú efektívnosť a úsporu nákladov.

Vo väčšine tovární sa senzory tradične nepoužívajú na procesy, ktoré nie sú kritické, pretože sa považujú za príliš drahé. To neplatí v prípade, keď môžu existovať snímače riadiaceho systému, ktoré nemusia byť dostupné informačným a analytickým systémom, pretože sú súčasťou zabudovaného vybavenia.

Namiesto snahy o umožnenie zložitých vrstiev prístupu k zabudovanému zariadeniu môže byť nákladovo efektívnejšie pridať jednoduché a paralelné senzory IoT. Tie môžu byť nákladovo efektívnym spôsobom merania metrík, napríklad prestojov.

Nasadenie cenovo výhodného cloudového riešenia so senzormi IoT môže byť nákladovo efektívnym spôsobom na získanie doplňujúcich informácií. Týmto spôsobom je výrobca schopný vzdialene sledovať metriky, ako je vlhkosť, teplota, hmotnosť, s niekým v závode, ktorý má odborné znalosti na správu, nasadenie a údržbu týchto analýz. Tento typ informácií nemusí byť rozhodujúci, pretože závody môžu aj bez nich vyrábať výrobky. Ale ak môžu získať lepší prehľad nákladovo efektívnym spôsobom, je užitočné ich mať.

K miestnym systémom môžu mať prístup iba ľudia z pracoviska. Avšak pre tých, ktorí teraz môžu potrebovať pracovať na diaľku, sú obrovskou výhodou cloudové systémy, ktoré im umožňujú bezpečný prístup k údajom uviaznutým v riadiacej miestnosti, aby technici a manažéri závodov mohli vizualizovať údaje a spolupracovať aj zo vzdialeného pracoviska.

Je dôležité uvedomiť si, že IoT môže nákladovo efektívnym spôsobom umožniť prístup k ďalším podstatným informáciám, a tak uľahčiť priemyselné operácie, zlepšovať procesy a podporu obchodných rozhodnutí.

Zdroj: www.iottechnews.com Foto: Clayton Cardinalli, Unsplash

system updates, release

Release 217

Možnosť zobrazenia vodiča pri podriadenom objekte, aktualizované schvaľovanie jázd a mnoho iného prináša najnovší release 2.17.

Čítať viac »
Rozvoj systemu

Release 2.16

Ergonómia systému prispôsobená používateľským potrebám, možnosť zobrazenia panoramatických snímok v mapách, vizuálne zobrazenie uzamknutých období v kalendári a mnoho iného prináša najnovší release 2.16.

Čítať viac »
system updates, release

Release 2.15

Zlepšený číselník obdobia, optimaliované pravidlá generovania reportov, zjednodušená správa systému a mnoho iného prináša najnovší release 2.15.

Čítať viac »

kontaktný formulár

*tieto polia sú povinné